Rukometaši Vojvodine i trener Boris Rojević (©Starsport)
Rukometaši Vojvodine i trener Boris Rojević (©Starsport)

Silna Voša pregazila Italijane, za poluvreme 24 gola, Pančevci se kockali, ali prošli u treće kolo

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.11.22. | 19:34

EHF kup: Novosadski rukometaši u egzibicionoj igri dobili Briksen na svom terenu sa 44:27 i plasirali se u treće kolo. U narednu rundu ide i Dinamo iako je poražen u Italiji od Konversana - 27:30. U prvom meču je tim Nenada Kraljevskog slavio sa 32:22

Rukometaši Vojvodine igraju sve bolje kako sezone odmiče. Posle laganih +8 – 31:23 u Briksenu protiv lidera italijanskog šampionata, četa Borisa Rojevića u revanšu je bila još ubedljivija, u egzibicionom meču pregazila je goste sa Apenina – 44:27 i plasirala se u treće kolo EHF kupa, najslabijeg takmičenja na tlu Starog kontinenta.

Lale su odigrale najbolje poluvreme u sezonu, imali +14 – 24:10 posle prvih 30 minuta. Pogađali su domaćini iz svih pozicija, dok je italijanski tim, koji s klupe predvodi srpski stručnjak Davor Čutura, bio nem posmatrač u dvorani na Slanoj bari.

Izabrane vesti

U nastavku su domaćini samo otaljali posao, a trener devetostrukog uzastopnog šampiona Srbije pružio je šansu svim igračima. Sa +25 posle 120 minuta, dobra osnova za nastavak takmičenja kako u Evropi, tako i u domaćim okvirima. Belorus Baris Puhovski je bio najbolji kod Vojvodine sa osam golova. Hrvatski desni bek Marin Buneta postigao je šest, dok su pet puta mrežu Italijana zatresli Gregor Ocvirk, Darko Milenković i Branko Tomić. Kod Briksena ubedljivo najbolji bio je Đanluka Dapiran sa 10 pogodaka.

I drugi naš predstavnik, Dinamo, bio je bolji od Italijana. Posle +10 u Pančevu (32:22), kockali su se izabranici Nenada Kraljevskog u revanšu, poraženi su - 27:30. Gubili su od Konversana na poluvremenu sa šest golova razlike (11:17). Domaćin je imao i +7, ali u nastavku su se probudili crno-žuti. Na poluvremenu su golmani gostiju, Nemanja Marjanović i Obrad Ivezić imali samo jednu odbranu.

Ivezić je u nastavku odbranio nekoliko lopti, dok su u napadu raspucani bili Veljko Čabrilo i Danilo Radović. Na crti je odličan bio Uroš Pavlović. Spustili su Pančevci veliki minus, a italijanski tim se predao, pa su gosti u finišu čak mogli i do drugog trijumfa, ali neće mnogo Dinamo da žali. Cilj je ostvaren, preskočena je i druga prepreka u EHF kupu.

Bekovi Danilo Radović i Veljko Čabrilo bili su najefikasniji kod gostiju sa po sedam golova, a četiri je dao Uroš Pavlović. Obrad Ivezić je završio meč sa devet odbrana. Najviše muka Pančevcima zadavao je poljski internacionalac Mateuš Vrobel, strelac sedam golova. Toliko je mrežu Pančevaca zatresao i Gabrijele Jahemet, dok je Rijad Suid bio precizan šest puta.

Partizan u nedelju (18.00) brani +6 (27:21) na Banjici protiv predstavnika Farskih Ostrva, H71.

---------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------

EHF KUP – 2. KOLO (REVANŠI)

Subota

Vojvodina - Briksen 44:27 (24:10) – prvi meč: 31:23

Konversano - Dinamo Pančevo 30:27 (17:11) – prvi meč 22:32

Nedelja

18.00: Partizan – H71 – prvi meč: 27:21


tagovi

RK VojvodinaBoris RojevićRK Dinamo PančevoEHF kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara